Kuih Tradisional Warna Hijau : Resepi Kuih Cara Manis Guna Perasa Dan Pewarna Asli Lembut Sedap Dan Wangi Port Makan
Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). 1 1/2 cawan santan cair;
Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. 1 1/2 cawan santan cair; 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah).
Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih.
1 1/2 cawan santan cair; Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Bahan lapisan bawah hijau : Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, . Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran.
1 1/2 cawan santan cair; Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah).
1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 1 1/2 cawan santan cair; Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, . Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran.
Bahan lapisan bawah hijau :
Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. 1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, . Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). 1 1/2 cawan santan cair; Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Bahan lapisan bawah hijau :
Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. 1 1/2 cawan santan cair; Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, .
Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Bahan lapisan bawah hijau : 1 1/2 cawan santan cair;
1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja;
1/2 biji kelapa parut | ambil putih sahaja; Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. 1 1/2 cawan santan cair; Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender. Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, . Bahan lapisan bawah hijau : 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah).
Kuih Tradisional Warna Hijau : Resepi Kuih Cara Manis Guna Perasa Dan Pewarna Asli Lembut Sedap Dan Wangi Port Makan. Malah yang bukan muslim pun sudah terbayang kuih raya kegemaran. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih. 1 1/2 cawan santan cair; Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, .
Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya kuih warna hijau. Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih.
2 sudu besar tepung beras (pekatkan kuah). Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya.
Jika mahu buat kuih berwarna, tambahkan sedikit pewarna makanan. Untuk kuih ni biasanya dalam pelbagai warna tapi yang popular adalah warna hijau merah dan kuning. Tuangkan 3/4 penuh acuan lompang dengan adunan hijau. 1 1/2 cawan santan cair;
Masukkan tepung gandum, gula putih, garam, santan, jus pandan, telur, majerin dan pewarna hijau ke dalam blender.
Jika lepas 45 minit terdapat air pada permukaan kuih.
Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya.
Versi tradisional akan mempunyai pusaran berwarna hijau putih, .
Cukup jika dilihat atasnya sudah berwarna hijau semuanya.
Post a Comment for "Kuih Tradisional Warna Hijau : Resepi Kuih Cara Manis Guna Perasa Dan Pewarna Asli Lembut Sedap Dan Wangi Port Makan"